Teppo Vapaus: Palstatila underground-profeetoille

Nälkä 2/2017 on kymmenessä osassa julkaistava erikoisnumero, jota seuraa taidenäyttely ja bileet Helsingin Ääniwallissa.

Nälkä
Nro 2/2017
24.8.2017

Teksti:
Teppo Vapaus

Kuvat:
Kaisa Sojakka

Lukuaika:
2 min

Seuraavan viiden viikon ajan julkaisemme joka tiistai ja torstai uuden muotokuvan suomalaisesta rap-artistista, joka on omaehtoisella työllään ja sanomisen vimmaa ilmentävillä julkaisuillaan saavuttanut vankan kulttistatuksen, mutta ei patsastele suurten medioiden valokiilojen loisteessa – raivaamme palstatilan suomalaisen puhelaulun underground-profeetoille.

Artistimuotokuvat ovat kolmitasoisia – ne sisältävät toimittaja Hanna Rädyn tekstin, valokuvaaja Kaisa Sojakan ottaman potretin ja vaihtuvan kuvataiteilijan näkemyksen artistista. Numeron ensimmäisessä osassa puhuu harvakseen haastatteluja antava Asa. Asan on Nälkä kakkosen kanteen maalannut taiteilija Jyrki Riekki.

Kuvataiteilijoiden työt tuo näytille Helsingin Asbestos Art Spacessa lauantaina 30.9. avautuva taidenäyttely Nälkä 2: No Reason No Because.

Samana iltana Nälkä 2 -bileet valtaavat Helsingin Ääniwallin, ja lavalle nousee numerossamme esiintyviä artisteja kuten Asa & DJ Polarsoul, Tre-Funk III, Tommishock & Kalifornia-Keke ja monia muita.

Muotokuvasarjan, taidenäyttelyn ja bileet on Nälkä-lehdelle tuottanut punk- ja rapmusiikista kirjoittava vapaa toimittaja Hanna Räty, jonka toivotamme tämän erikoisnumeron myötä lämpimästi tervetulleeksi Nälän kasvavaan tekijätiimiin. Kiitos ja tervetuloa, Hanna!

Tämä muotokuvasarja on Nälkä-lehden tarinan toinen osa, ja yhä alkusoittoa. Kauniit kuvat, kiinnostava luettava ja siistit tapahtumat ovat myös jatkossa missioitamme.

Kiitos, että olet täällä.

Nälkä 2 -bileiden Facebook-event
Taidenäyttelyn Facebook-event
Tykkää Nälästä Facebookissa
Seuraa Nälkää Instagramissa