”Numerokohtaisesti hidasta musiikkijournalismia julkaisevan verkkolehden konsepti on pitävä visiomme.”
Nälkä
Nälkä 3
22.1.2018
Teksti:
Teppo Vapaus
Kuvat:
Anni Porrasmäki
Lukuaika:
3 min
Biiffaan Tomi Metsäkedon kanssa Ilveksen tiskillä.
Nauran mukana, kun pomomies vitsailee 15-vuotiaiden polkemisesta.
Kaveri muistelee ensitapaamistamme keikkani jälkeen 2000-luvun alussa. Hän kertoo, kuinka olin kailottanut bäkkärillä, että ”nyt vois laittaa temmin suoraan jonkun horon suuhun”.
Siinä pari tuokiokuvaa tämän numeron päätoimittamisen prosessin varrelta. Prosessissa olen altistanut itseni feministisille vaikutteille ja vaikuttajille, joita aiemmin kavahdin.
Olen ymmärtänyt, että feminismi ajaa tasa-arvoa. Siksi se on kaikkien yhteinen ja tärkeä liike.
Musiikkikentällä työskentelevän miehen velvollisuus vuonna 2018 on sisäistää etuoikeutettu asemansa alan maskuliinisessa työ- ja keskustelukulttuurissa.
Setäkerhoissa eriarvoistavaa rakennetta ei haluta vieläkään tunnistaa. Onneksi pikkusieluinen vähättely alkaa käydä niin noloksi, että pian jokaisen on katsottava peiliin. Yksilötasolla tapahtuvassa muutoksessa kytee vallankumous, jonka tavoitteena on yhdenvertainen musiikkiala.
Tässä Nälkä.fi:n numerossa feministisiä näkökantoja kotimaisen musiikkikentän kontekstissa esittävät muusikko-tuottaja Minna Koivisto, räpduo SOFA, Fullsteamin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Juha Kyyrö, Nälkä.fi:n kolumnisti ja tasa-arvovastaava Aino Vähäpesola sekä toimittaja Hanna Räty #punkstoo-artikkelissaan, joka avaa keskustelun syrjinnän, seksismin ja sovinismin ilmenemisestä myös itsensä sallivina esittävissä alakulttuureissa – ne kun eivät elä irrallaan muusta yhteiskunnasta.
Uutena elementtinä sisällössämme on mukana ensimmäinen videotuotantomme: Faniposti-minidokumentissa Mikko von Hertzen avaa suhdettaan Freddie Mercuryyn ja Queeniin ja tulkitsee lapsuutensa leikkien maisemissa Queen-klassikko The Show Must Go Onin.
Artikkelikirjoa värittävät ainutlaatuinen exclusive-juttu suomiräpin kärkeen ilman myönnytyksiä nousseesta Gettomasasta, urbaanin popin uusien tähtien Vestan, Elias Gouldin ja Kauriinmetsästäjien yhteishaastattelu, punkbändi Huoran laulaja-sanoittaja Anni Lötjösen tarina, Egotripin 25-vuotista uraa juhlistava fanikertomus, ääniteknikko Anni-Sofia Annalan ja valosuunnittelija Fanni Vuoren esittelyt, 22 Pistepirkko -legenda PK Keräsen syvähaastattelu ja koko illan juttutuokio psykerock-bändi Superfjordin kanssa. Mukana ovat myös uusia puolia itsestään paljastava kitaravirtuoosi Timo Kämäräinen alias Ihana Leijona, kulttiyhtye Sydän, Sydän ja hetken mielijohteesta sooloalbumin julkaissut Tiisun Henrik Illikainen.
Nälkä 3 on tarinamme kolmas osa. Tätä numeroa edeltäneet Nälkä 1 ja Nälkä 2 ja niissä julkaisemamme 28 artikkelia ovat tavoittaneet yhteensä yli 53 000 suomalaista lukijaa ja vastanneet tilaukseen syväluotaavista musiikkisisällöistä.
Nälkä.fi ei aio jatkossakaan osallistua klikkikilpailuun päivänpolttavilla viihdeuutisilla tai hassuilla otsikoilla. Numerokohtaisesti hidasta musiikkijournalismia julkaisevan verkkolehden konsepti on pitävä visiomme.
Uuden numeron ilmestymisen yhteydessä julkistamme aina myös Nälkä-bileet, jotka tanssitaan Tavastialla. Keskiviikkona 7.3. lehteämme juhlistavissa punkrock-iltamissa esiintyvät Pää Kii, Sur-rur ja Henna Emilia & Houreet.
Lämpimästi tervetuloa bileisiin! Lipun ostamalla kasvatat Nälkää.
Toivon, että jos pidät Nälkä.fi:stä, jaat artikkeleitamme ja kerrot meistä. Otamme myös yhä ilolla vastaan uusien tekijöiden yhteydenottoja ja ideoita.
Kiitos, että olet yksi lukijoistamme!
Huomaathan, että aina luettuasi artikkelin pääset takaisin sivun alkuun klikkaamalla alareunan Nälkä-logoa. Yläreunan logosta pääset kanteen, ja hampurilaisen kautta voit selailla kaikkia sisältöjämme.
Maittavaa lukukokemusta Suomen hitaimman musiikkimedian parissa.
Seuraa Nälkä.fi:tä Facebookissa ja Instagramissa.